Corporate Counsel

Corporate Counsel

Corporate Counsel

Corporate Counsel

Corporate Counsel

Design: Space | Graphics

Design: Space | Graphics

Design: Space | Graphics

  Design: Space | Graphics

When Corporate Counsel, a small corporate law firm, purchased a new office space, they hired us for the interior design.  Though our background was not rooted in workplace design specifically, it’s precisely the reason they wanted and entrusted us with the project.  Their overall vision for the new space was that it not feel like a traditional law office.  The desire was to achieve a clean, modern, minimalist aesthetic that would feel bright & inviting, be conducive to team connectivity and provide opportunity for hosting and entertaining clients and guests.

When Corporate Counsel, a small corporate law firm, purchased a new office space, they hired us for the interior design.  Though our background was not rooted in workplace design specifically, it’s precisely the reason they wanted and entrusted us with the project.  Their overall vision for the new space was that it not feel like a traditional law office.  The desire was to achieve a clean, modern, minimalist aesthetic that would feel bright & inviting, be conducive to team connectivity and provide opportunity for hosting and entertaining clients and guests.

When Corporate Counsel, a small corporate law firm, purchased a new office space, they hired us for the interior design.  Though our background was not rooted in workplace design specifically, it’s precisely the reason they wanted and entrusted us with the project.  Their overall vision for the new space was that it not feel like a traditional law office.  The desire was to achieve a clean, modern, minimalist aesthetic that would feel bright & inviting, be conducive to team connectivity and provide opportunity for hosting and entertaining clients and guests.

When Corporate Counsel, a small corporate law firm, purchased a new office space, they hired us for the interior design.  Though our background was not rooted in workplace design specifically, it’s precisely the reason they wanted and entrusted us with the project.  Their overall vision for the new space was that it not feel like a traditional law office.  The desire was to achieve a clean, modern, minimalist aesthetic that would feel bright & inviting, be conducive to team connectivity and provide opportunity for hosting and entertaining clients and guests.

When Corporate Counsel, a small corporate law firm, purchased a new office space, they hired us for the interior design.  Though our background was not rooted in workplace design specifically, it’s precisely the reason they wanted and entrusted us with the project.  Their overall vision for the new space was that it not feel like a traditional law office.  The desire was to achieve a clean, modern, minimalist aesthetic that would feel bright & inviting, be conducive to team connectivity and provide opportunity for hosting and entertaining clients and guests.

C+C_CorpCounsel_1

The 4100 sq ft raw space was located on the second floor of a newly constructed building, offering us a blank slate with which to work.  Floor-to-ceiling windows along the west side provided an abundance of natural light that we used to full advantage incorporating glazing along the corridor to allow for most of the entire space to be flooded with sunlight.  Overall, the pallet consisted of natural finishes (concrete floors, warm woods) with crisp white walls in the offices and boardrooms, contrasted with a striking midnight blue cutting across the space saturating the floors, walls and open ceiling.

The 4100 sq ft raw space was located on the second floor of a newly constructed building, offering us a blank slate with which to work.  Floor-to-ceiling windows along the west side provided an abundance of natural light that we used to full advantage incorporating glazing along the corridor to allow for most of the entire space to be flooded with sunlight.  Overall, the pallet consisted of natural finishes (concrete floors, warm woods) with crisp white walls in the offices and boardrooms, contrasted with a striking midnight blue cutting across the space saturating the floors, walls and open ceiling.

The 4100 sq ft raw space was located on the second floor of a newly constructed building, offering us a blank slate with which to work.  Floor-to-ceiling windows along the west side provided an abundance of natural light that we used to full advantage incorporating glazing along the corridor to allow for most of the entire space to be flooded with sunlight.  Overall, the pallet consisted of natural finishes (concrete floors, warm woods) with crisp white walls in the offices and boardrooms, contrasted with a striking midnight blue cutting across the space saturating the floors, walls and open ceiling.

The 4100 sq ft raw space was located on the second floor of a newly constructed building, offering us a blank slate with which to work.  Floor-to-ceiling windows along the west side provided an abundance of natural light that we used to full advantage incorporating glazing along the corridor to allow for most of the entire space to be flooded with sunlight.  Overall, the pallet consisted of natural finishes (concrete floors, warm woods) with crisp white walls in the offices and boardrooms, contrasted with a striking midnight blue cutting across the space saturating the floors, walls and open ceiling.

The 4100 sq ft raw space was located on the second floor of a newly constructed building, offering us a blank slate with which to work.  Floor-to-ceiling windows along the west side provided an abundance of natural light that we used to full advantage incorporating glazing along the corridor to allow for most of the entire space to be flooded with sunlight.  Overall, the pallet consisted of natural finishes (concrete floors, warm woods) with crisp white walls in the offices and boardrooms, contrasted with a striking midnight blue cutting across the space saturating the floors, walls and open ceiling.

C+C_CorpCounsel_FloorPlan
C+C_CorpCounsel_Rend_2
CorpCounsel_Rendering_RevConcept1_Oct9-19

The reception area was designed to be open and spacious.  The finishes and millwork pieces feature the high end look of marble and walnut, with touches of antique brass trims and hardware.  Behind the desk, an antique brass Corporate Counsel logo afixed to a textile wallcovering, reminiscent of a fine grey suit.  A custom floral mural with a subtle pattern of the Corporate Counsel hex icon completes the polished look of the space.

The reception area was designed to be open and spacious.  The finishes and millwork pieces feature the high end look of marble and walnut, with touches of antique brass trims and hardware.  Behind the desk, an antique brass Corporate Counsel logo afixed to a textile wallcovering, reminiscent of a fine grey suit.  A custom floral mural with a subtle pattern of the Corporate Counsel hex icon completes the polished look of the space.

The reception area was designed to be open and spacious.  The finishes and millwork pieces feature the high end look of marble and walnut, with touches of antique brass trims and hardware.  Behind the desk, an antique brass Corporate Counsel logo afixed to a textile wallcovering, reminiscent of a fine grey suit.  A custom floral mural with a subtle pattern of the Corporate Counsel hex icon completes the polished look of the space.

The reception area was designed to be open and spacious.  The finishes and millwork pieces feature the high end look of marble and walnut, with touches of antique brass trims and hardware.  Behind the desk, an antique brass Corporate Counsel logo afixed to a textile wallcovering, reminiscent of a fine grey suit.  A custom floral mural with a subtle pattern of the Corporate Counsel hex icon completes the polished look of the space.

The reception area was designed to be open and spacious.  The finishes and millwork pieces feature the high end look of marble and walnut, with touches of antique brass trims and hardware.  Behind the desk, an antique brass Corporate Counsel logo afixed to a textile wallcovering, reminiscent of a fine grey suit.  A custom floral mural with a subtle pattern of the Corporate Counsel hex icon completes the polished look of the space.

C+C_CorpCounsel_3b
C+C_CorpCounsel_Rend_4
C+C_CorpCounsel_2

Ample plush seating, a beautiful espresso bar and open kitchenette to service the reception and adjacent boardroom, were just the necessary amenities for both clients and staff to lounge comfortably.  Track lighting and elegant suspended fixtures above the bar and desk float within the dark open ceiling to provide a spacious feel.

Ample plush seating, a beautiful espresso bar and open kitchenette to service the reception and adjacent boardroom, were just the necessary amenities for both clients and staff to lounge comfortably.  Track lighting and elegant suspended fixtures above the bar and desk float within the dark open ceiling to provide a spacious feel.

Ample plush seating, a beautiful espresso bar and open kitchenette to service the reception and adjacent boardroom, were just the necessary amenities for both clients and staff to lounge comfortably.  Track lighting and elegant suspended fixtures above the bar and desk float within the dark open ceiling to provide a spacious feel.

Ample plush seating, a beautiful espresso bar and open kitchenette to service the reception and adjacent boardroom, were just the necessary amenities for both clients and staff to lounge comfortably.  Track lighting and elegant suspended fixtures above the bar and desk float within the dark open ceiling to provide a spacious feel.

Ample plush seating, a beautiful espresso bar and open kitchenette to service the reception and adjacent boardroom, were just the necessary amenities for both clients and staff to lounge comfortably.  Track lighting and elegant suspended fixtures above the bar and desk float within the dark open ceiling to provide a spacious feel.

C+C_CorpCounsel_4
C+C_CorpCounsel_9
C+C_CorpCounsel_8b

To help elevate the brand and bring it more in  line with the space, we also took the opportunity to evolve the Corporate Consel logo to a more refined look.  We simplified the palette to one colour, midnight blue, and softened the typeface and spacing.  The hex icon above was given a more elegant overhaul with a light outline for something less visually heavy.

To help elevate the brand and bring it more in  line with the space, we also took the opportunity to evolve the Corporate Consel logo to a more refined look.  We simplified the palette to one colour, midnight blue, and softened the typeface and spacing.  The hex icon above was given a more elegant overhaul with a light outline for something less visually heavy.

To help elevate the brand and bring it more in  line with the space, we also took the opportunity to evolve the Corporate Consel logo to a more refined look.  We simplified the palette to one colour, midnight blue, and softened the typeface and spacing.  The hex icon above was given a more elegant overhaul with a light outline for something less visually heavy.

To help elevate the brand and bring it more in  line with the space, we also took the opportunity to evolve the Corporate Consel logo to a more refined look.  We simplified the palette to one colour, midnight blue, and softened the typeface and spacing.  The hex icon above was given a more elegant overhaul with a light outline for something less visually heavy.

To help elevate the brand and bring it more in  line with the space, we also took the opportunity to evolve the Corporate Consel logo to a more refined look.  We simplified the palette to one colour, midnight blue, and softened the typeface and spacing.  The hex icon above was given a more elegant overhaul with a light outline for something less visually heavy.

C+C_CorpCounsel_Logo_2
C+C_CorpCounsel_12b
C+C_CorpCounsel_17b
C+C_CorpCounsel_11

The enclosed spaces —1 large boardroom, 2 meeting rooms and 8 offices — were given a minimal and clean look.  A combination of drywall and ACT were used for sound privacy and intamacy within each room.  Partitions were built using a Teknion wall system, with a fully glazed wall along the corridor, floor-to-ceiling walnut doors for the offices and glass sliders for the meeting spaces.  Custom suspended metal-extruded light fixtures in each room were layered in to add style and focus task lighting to each working surface.

The enclosed spaces —1 large boardroom, 2 meeting rooms and 8 offices — were given a minimal and clean look.  A combination of drywall and ACT were used for sound privacy and intamacy within each room.  Partitions were built using a Teknion wall system, with a fully glazed wall along the corridor, floor-to-ceiling walnut doors for the offices and glass sliders for the meeting spaces.  Custom suspended metal-extruded light fixtures in each room were layered in to add style and focus task lighting to each working surface.

The enclosed spaces —1 large boardroom, 2 meeting rooms and 8 offices — were given a minimal and clean look.  A combination of drywall and ACT were used for sound privacy and intamacy within each room.  Partitions were built using a Teknion wall system, with a fully glazed wall along the corridor, floor-to-ceiling walnut doors for the offices and glass sliders for the meeting spaces.  Custom suspended metal-extruded light fixtures in each room were layered in to add style and focus task lighting to each working surface.

The enclosed spaces —1 large boardroom, 2 meeting rooms and 8 offices — were given a minimal and clean look.  A combination of drywall and ACT were used for sound privacy and intamacy within each room.  Partitions were built using a Teknion wall system, with a fully glazed wall along the corridor, floor-to-ceiling walnut doors for the offices and glass sliders for the meeting spaces.  Custom suspended metal-extruded light fixtures in each room were layered in to add style and focus task lighting to each working surface.

The enclosed spaces —1 large boardroom, 2 meeting rooms and 8 offices — were given a minimal and clean look.  A combination of drywall and ACT were used for sound privacy and intamacy within each room.  Partitions were built using a Teknion wall system, with a fully glazed wall along the corridor, floor-to-ceiling walnut doors for the offices and glass sliders for the meeting spaces.  Custom suspended metal-extruded light fixtures in each room were layered in to add style and focus task lighting to each working surface.

C+C_CorpCounsel_6

Central in the workspace, is an open concept coworking environment for up to 10 people.  Within the space is a custom 20 foot communal table, a millwork cabinet for library and storage and cafe-style seating for informal meetings.  Like the reception, the ceiling above was kept open to the plenum with midnight blue surround contrasting the offices, from which the natural light was brought through.  Suspended track and custom-suspended lighting also tie in the overall look.

Central in the workspace, is an open concept coworking environment for up to 10 people.  Within the space is a custom 20 foot communal table, a millwork cabinet for library and storage and cafe-style seating for informal meetings.  Like the reception, the ceiling above was kept open to the plenum with midnight blue surround contrasting the offices, from which the natural light was brought through.  Suspended track and custom-suspended lighting also tie in the overall look.

Central in the workspace, is an open concept coworking environment for up to 10 people.  Within the space is a custom 20 foot communal table, a millwork cabinet for library and storage and cafe-style seating for informal meetings.  Like the reception, the ceiling above was kept open to the plenum with midnight blue surround contrasting the offices, from which the natural light was brought through.  Suspended track and custom-suspended lighting also tie in the overall look.

Central in the workspace, is an open concept coworking environment for up to 10 people.  Within the space is a custom 20 foot communal table, a millwork cabinet for library and storage and cafe-style seating for informal meetings.  Like the reception, the ceiling above was kept open to the plenum with midnight blue surround contrasting the offices, from which the natural light was brought through.  Suspended track and custom-suspended lighting also tie in the overall look.

Central in the workspace, is an open concept coworking environment for up to 10 people.  Within the space is a custom 20 foot communal table, a millwork cabinet for library and storage and cafe-style seating for informal meetings.  Like the reception, the ceiling above was kept open to the plenum with midnight blue surround contrasting the offices, from which the natural light was brought through.  Suspended track and custom-suspended lighting also tie in the overall look.

C+C_CorpCounsel_Rend_5b
C+C_CorpCounsel_5c
C+C_CorpCounsel_15c
C+C_CorpCounsel_7c

In the end, this design checked all the necessary boxes of a contemporary law office with a look that was intended to be strong yet timeless.  Though our workplace design experience was light, ultimately good design prevailed and a great space was created & delivered.

In the end, this design checked all the necessary boxes of a contemporary law office with a look that was intended to be strong yet timeless.  Though our workplace design experience was light, ultimately good design prevailed and a great space was created & delivered.

In the end, this design checked all the necessary boxes of a contemporary law office with a look that was intended to be strong yet timeless.  Though our workplace design experience was light, ultimately good design prevailed and a great space was created & delivered.

In the end, this design checked all the necessary boxes of a contemporary law office with a look that was intended to be strong yet timeless.  Though our workplace design experience was light, ultimately good design prevailed and a great space was created & delivered.

In the end, this design checked all the necessary boxes of a contemporary law office with a look that was intended to be strong yet timeless.  Though our workplace design experience was light, ultimately good design prevailed and a great space was created & delivered.

1238 Queen St. East  |  Unit H  |  Toronto  |  ON  |  M4L 1C3  |  647 344 1144        Email Us                                                               

1238 Queen St E  |  Unit H  |  Toronto  |  ON  |  M4L 1C3  |  647 344 1144        Email Us                            

1238 Queen St E  |  Unit H  |  Toronto  |  ON  |  M4L 1C3  | 647 344 1144      Email Us

1238 Queen St E  |  Unit H  |  Toronto  |  ON  |  M4L 1C3  |  647 344 1144      Email Us     

1238 Queen St E  |  Unit H  |  Toronto  |
ON  |  M4L 1C3  |  647 344 1144     Email Us

InstagramIcon_Large
svg-image
svg-image
svg-image